Alf van der Hagen – foredrag om Ingvar Ambjørnsen

Gratis inngang

Søndag 17. november kl. 15:00
Røwdes Kulturbar

PRIS:
-

ARRANGØR:
Askim Kulturhus

Alf van der Hagen – foredrag om Ingvar Ambjørnsen

I høst utga Alf van der Hagen den kritikerroste samtaleboken «Ønsk meg heller god tur». Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler, og i boken får leserne være med som flue på veggen.

I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppveksten i Larvik som friluftsmenneske og speider i barndommen, som naturverner i ungdommen med sterk bekymring for klodens fremtid. Senere sluttet han seg til «frikerne», en salig blanding av kunstnerspirer, hippier og småkriminelle, før han flyttet fra byen og tok arbeid på psykiatrisk avdeling på sykehus i Lier og i Bergen. Van der Hagen forteller videre om Ambjørnsens år på landbrukshøgskole, om debuten på eget forlag i Bergen, om år etter år uten fast adresse i Oslo før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere.

Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet … og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte og helt unike bøker som har gitt Alf van der Hagen en stor leserskare. Han kommer til Askim kulturhus for å fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap.

Et samarbeid med Askim innbyggertorg og bibliotek, Indre Østfold kommune.  

Kjøp billett til dagens forestilling med Riksteatrets «Bare Elling» samme dag. «Bare Elling» er en morsom og gripende skildring av et ensomt menneske med mange meninger og sterke nevroser, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er trofast tilhenger av Ingvar Ambjørnsens Elling-univers eller nykommer i hans verden, vil du få en teateropplevelse som berører hjertet og får deg til å tenke. Kjøp billetter her

Foto: Sigurd Fandango