Kjære publikum!

Vi har lagt til rette for at dere skal få en god og trygg opplevelse på Askim Kulturhus med tanke på situasjonen vi er med Covid 19. Vi gjennomfører strenge smitteverntiltak for artister, arbeidstagere og for publikum og vi er helt avhengig av at dere bidrar når dere er her hos oss.
 
Derfor har vi satt opp smitteverntiltak for dere publikummere som vi ber dere følge:
  • Ta hensyn, hold avstand og unngå trengsel ved inn-/utgangene. Viktig med en meter om det oppstår noe form for kø.
  • Det er satt ut håndsprit ved inngang og i foaje område.
  • For å unngå at publikum stiller seg for tett under innslipp råder vi Askim Kulturhus sine gjester å gå direkte inn til tildelt sete i salen.
  • Når dere går inn og ut av radene og skal forbi personer som allerede sitter der, rådes det til å passere med ryggen vendt mot dem dere skal forbi.
  • For deg som ser at annet publikum har behov for å passere mens du allerede sitter på tildelt plass, reis deg og vend ryggen mot den som passerer.
  • Etter nasjonale føringer må alle ha på seg munnbind ved ankomst til man setter seg på sin seteplassering. Munnbind skal brukes om man må bevege seg i lokalet og på vei ut etter forestilling.
 
Ellers gjelder anbefalingene fra FHI:
  • Syke personer skal ikke møte opp.
  • Reduser nærkontakt og kontakthyppighet mellom personer. Nærkontakt betyr mindre enn 1 meter.
  • Vask hendene ofte. God hånd- og hostehygiene reduserer smitte.
 
Publikumstallet begrenses til det maksimumsantallet myndighetene fastsetter ut fra deres løpende vurdering av korona-situasjonen. Nåværende tall er maks 200 personer. Dette tallet gjelder imidlertid bare publikum, og omfatter ikke skuespillere, musikere eller annet personale. På Askim Kulturhus kan vi ha inne ca 160 personer pluss minus. Antallet vil være noe ulikt grunnet setegrupperinger. Det vil aldri overstige 200.
 
Billettsalget skal ta høyde for regelen om en meters avstand mellom publikum (skulder til skulder) i salen, som da er hvert tredje sete.
Det vil være hyppig renhold av felles berøringsflater og toaletter. Vi anbefaler ikke bruk av garderobe.
Vi har godt synlige vakter som gjerne svarer på henvendelser og spørsmål.
Generell informasjon om smittevern formidles ved elektronisk billettkjøp og en påminnelse kort tid (48 timer) før forestilling.