«Våg å være»- foredrag med Helsesista

Kjøp billett

Tirsdag 2. mars kl. 19:00
Teatersalen

PRIS:
fra 150,- til 250,-

ARRANGØR:
Askim Kulturhus

SNACKS & DRIKKE:
KJØP

«Våg å være»- foredrag med Helsesista

Kjære publikum! Gitt de restriksjoner som er pålagt av myndighetene har vi vært nødt til å flytte «Våg å være» – foredrag med Helsesista tirsdag 20. oktober 2020. Billettene du har kjøpt, gjelder nå for den nye datoen tirsdag, 02.03.2021 kl. 20.00. Vi beklager de ulempene dette medfører for dere, og ber om forståelse for at dette er en situasjon helt utenfor vår kontroll. Mvh Askim kulturhus 

Tale Maria Krohn Engvik hadde vært ansatt som helsesøster i Oslo kommune i fem år, da hun på tampen av 2016 åpnet snapchatkontoen «Helsesista». Hun har nå 200 000 abonnenter på kanalen sin, og med en dundrene miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet, sprer hun Helsesista sitt budskap – å være med og løfte den psykiske helsen til barn og unge. 

Tale setter fokus på tabubelagte temaer som overgrep, vold, nakenbilder, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg, våge å be om hjelp. «Vi kan ikke forvente at ungdommer skal oppsøke voksne på støvete kontorer. Vi må møte ungdommene der de er, tilpasse vårt språk til de vi snakker med, og jobbe for å skape nærhet i digital kommunikasjon.», sier hun. 

Tale er blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Selv verdsetter hun høyest meldinger fra ungdom som forteller at de på grunn av hennes arbeid har våget å be om hjelp.

Askim kulturhus – Smitteverntiltak