Tradish – irsk pubkonsert

Lørdag 2. mai 2020 kl. 21:00
Kafe

Tradish – irsk pubkonsert

Tradish har besøkt kulturhuset mange ganger og leverer en konsertopplevelse til å bli glad av. I år feirer Tradish 10-års jubileum med deres 3. utgivelse ”Handmade tales”. 15 håndlavede numre utført på håndlavede akustiske instrumenter, 15 fortellinger med hver sin historie. Det er et destillat av bandets helt spesielle lyd, hvor deres egne komposisjoner tilføres den irske tradisjonelle musikk.

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal
Brian Woetmann: vokal, mandolin, bodhrán og percussion

Tradish har gjennom de siste 10 årene reist rundt med deres musikk, og fortalt historier på hundrevis av scener på tvers av Europa. Tradish har møtt og begeistret et publikum, som verdsetter den åpne og personlige tilgang til den tradisjonelle irske musikken, som kjennetegner Tradish. Som en del av den levende irske musikktradition, spiller Tradish seg inn i en spennende og livsbekreftende blanding av det gamle og det nye, fortid og nåtid, med en sterk forankring og respekt for røttene.

Tradisjonell irsk musikk har gjennom de siste 200 år vokset sig til et kraftfullt tre med forgreninger, knoppskudd og spirer over hele verden. Nå er den et globalt fenomen og det irske musikktreet står i fullt flor.

I år utgiver Tradish deres 3. album Handmade tales: et snapshot av, hvordan bandets karakteristiske lyd har utviklet seg etter 10 års samspill: lyden av stemmer og 6 hender som stryker og slår på instrumenter, som er håndlaget av tre.

Med utgivelsen av Handmade tales, fortsetter Tradish deres travle konsertkalender i inn- og utland.

2020 blir enda et spennedende år.