TORA

KJØP Sittende på galleriet
KJØP Ståplass

TORA

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadigbemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow.

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og er for tiden aktuelle med sitt tredje album «Seventeen». Som med det Spellemannominerte forrige albumet «Girls», trer popartisten Tora stadig tydeligere fram i bandets musikalske uttrykk. Internasjonale navn som Aaron Sterling (John Mayers trommeslager) og gitaristen Joey Landreth medvirker på albumet.

“Tora er på vei til å bli den største norskegitareksporten for sin generasjon.” – Amund Maarud

Høydepunktene står i kø før gitarvirtuosen Tora Dahle Aagård: Tross sin relativtunge alder (28år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall, delt hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. Internasjonale stjernemusikere som Aaron Sterling (John Mayer), Joey Landreth og Cory Wong medvirker på platene, og Tora har spilt med både Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist) og Paul Gilbert (Mr Big), samt vært gjesteartist på Norgesturné med Trygve Skaug. Tora fikk Adresseavisens Musikkstipend i 2021. Samme år var hun gjesteartist under Adam Douglas’ populære juleturné «An American Holiday», og suksessen gjentas i 2022.

Tora er Internasjonal Ambassadør for franske Marceau Guitars, som har designet skreddersydde signaturgitarer i hennes navn, og som kun selges i begrenset opplag. Tora har over 160.000 følgere på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

«Det spraker av energisk girl power, rocka virtuositet, lekenhet, og kruttsterk spilleglede når Tora og bandet står på scenen.» – Moldejazz

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Anders Brønstad(gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

ALDERSGRENSE 18 ÅR + VERGEORDNING

Denne konserten har 18 årsgrense. Vi tilbyr imidlertid en vergeordning, slik at ungdom mellom 15-17 år kan gå på konserten i følge med en edru voksen over 30 år (to ungdommer per verge). Begge må ha gyldig billett, samt signere et vergeskjema i billettluka på Askim kulturhus på konsertdagen.

Vergen skal ikke nyte alkohol i forkant av eller under konserten og vergen må være til stede under hele konserten. Om brudd på verge-avtalen/skjema som signeres, vil både vergen og personen under aldersgrensen bli bedt om å forlate konserten umiddelbart. Vergen plikter å erstatte utgifter og eller tap herunder følgetap som Askim kulturhus blir påført som følge av enhver form for brudd på punkter informert under verge-avtalen/skjema.