Tommy Winthers psyke reise

Torsdag 18. januar 2024 kl. 19:00
Røwdes Kulturbar

Tommy Winthers psyke reise

Da Tommy Winther var 13 år og kom hjem fra skolen i Askim, lå det en avis i postkassa. På forsiden sto det at faren hans ble kvalt og drept av sin egen ekskone. Tommy visste ikke da at pappa var død. Men det var før avisen ble hentet i postkassa.

Dette øyeblikket var et vendepunkt i Tommys liv. Det er denne dagen han oppdaget at han kunne slå av følelser. Det var dagen da Tommy ble bevisst bryteren, bryteren som gjorde det mulig å distansere seg fra voldsomme inntrykk og tanker.

Over 30 år senere er Tommy tilbake i Askim. I 20 år har vært i et stummende mentalt mørke, psykotisk, medisinert, grublende og forvirret.

Er det i det hele tatt mulig å komme seg igjen etter et slikt mareritt? Svaret er ja.

Torsdag 18. januar forteller Tommy om hvordan kona Hanne sin kjærlighet reddet livet hans, og hvordan hun hjalp ham til å finne igjen selvbildet. Han «tar deg med inn» i sitt eget hode – og viser deg hva det vil si å være innlagt på Veum. Han snakker om hvor deilig det er å banke på kjellerlemmen på vei opp etter flere tiår med motgang – og kjenne solstrålene varme i sjela.

Hanne vil også dele sin del av historien. Hvordan det er å være partner til noen med dyp psykisk lidelse og de utordringene hun møtte.

Bli med på en uforglemmelig fortelling gjennom Tommys psyke reise.