Riksteatret – Jeanne d’Arc

fra 180,- til 420,-

Riksteatret – Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc av  Lucas Svensson

Hva er vi villige til å kjempe for i dag?
Høstens storsatsning på Riksteatret er historien om den unge jenta som gikk i døden for en sak hun trodde på. Hvem var Jeanne d’Arc, og hvor kom motet hennes fra? Hva er det med skjebnen hennes som fortsatt berører oss – seks hundre år etter at hun ble brent på bålet, og gjort til helgen?

Historien om Jeanne d´Arc angår oss. Også i dag ser vi at mange er villige til å ofre livet for noe de opplever som større enn dem selv. Kan hennes kamp sammenliknes med det?

Regien er ved Eline Arbo. Når Arbo lager teater om historiske skikkelser, ser hun dem med vår tids øyne. – Jeanne d´Arc passet ikke inn i samfunnet, sier hun. Hun kjempet alene og måtte gå i døden for sin overbevisning.

Om du møter Jeanne d´Arc for første gang eller kjenner historien fra før, er du hjertelig velkommen i teatret. Slik verden nå er blitt, føles det ekstra meningsfylt å lage forestillinger som kan vekke engasjement for en bedre verden.

På scenen
Monica Dybwad, Mats Moe, Eirik Langås Jørgensen, Oscar Jean, Elias Moussaoui Anseth og Gorm Grømer

Team
Regissør: Eline Arbo, Scenograf: Olav Myrtvedt, Kostymedesigner: Alva Walderhaug Brosten, Komponist: Thijs van Vuure, Lysdesigner: Øyvind Wangensteen, Dramaturg: Oda Radoor og Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Lucas Svensson. Oversatt av Oda Fiskum.

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 26. aug 2022

Turnépremiere: Svolvær 31. aug 2022

Produsert av Riksteatret

GRATIS INTRO MED NOBELS FREDSSENTER:
Nobel Fredsenter blir med Riksteatret på turné med introforedraget, ”Hva er vi villige til å kjempe for i dag?”

Hva er vi villige til å kjempe for i dag? Ved første øyekast virker det som et ganske stort spørsmål, og det er det også. Kanskje får du noen umiddelbare tanker om hvilke verdier og ting det er verdt å stå opp for i samfunnet akkurat nå?

Jeanne d’Arc har engasjert og fascinert mennesker i mange hundre år. Historien om den franske jentas liv og skjebne er både opprørende og inspirerende for mange. Derfor har Riksteatret invitert Nobels Fredssenter med på turné, som forvalter noen av vår tids viktigste historier om mennesker som kjemper for noe større enn seg selv. I introforedraget får du høre om fredsprisvinnere og deres mot, deres kamper – og om hva slags historier som inspirerer oss.

Starter 45 minutter før forestilling. Varighet på 15 minutter. Arrangeres i kulturhusets foaje.