Klassisk konsert med Bojan og Jan

Lørdag 29. august kl. 14:00
Kafeen

Klassisk konsert med Bojan og Jan

Vi ønsker velkommen til høstens første klassiske formiddagskonsert i Røwdes kafé. To «lokale» musikere og kollegaer som begge har navnet Jan – Bojan og Jan – vil fremføre klassiske verk til stor musikalsk nytelse. Det vil bli mulighet til å kjøpe kaffe og annet i baren – vel møtt!

Jan Bunes har virket som pedagog, frilansmusiker, arrangør og dirigent siden forrige årtusen, er utdannet klarinettist/pedagog fra Barrat Due Musikkinstitutt og har studert ensembleledelse ved Norges Musikkhøgskole.

Ved siden av sin faste jobb som klarinett- og saxofonlærer ved bl.a Kulturskolen i Indre Østfold og Askim VGS, har han gjennom årene dirigert skolekorps, ungdomskorps, brassband og storband samt dyrket en aktiv frilanstilværelse i egne og andres prosjekter i tillegg til div vikariater som teatermusiker ved Teateret på Torshov/Nationaltheateret og Oslo Nye Teater.

Bojan Marjanovic jobber sammen med Jan Bunes som lærer ved Kulturskolen. Han er opprinnelig utdannet som en klassisk pianist, men samtidig driver han med jazz og rytmisk musikk. Hans formelle utdanning inkluderer studier ved Fakultet for musikk i Beograd (Serbia), Berklee College of Music og ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

I Norge fikk Bojan muligheten til å delta i mange prosjekter og å spille med noen av de fremste norske jazzmusikerne som Ole Morten Vågan, Thomas Strønen, Atle Nymo osv. Han har gitt en rekke konserter på festivaler og konserter i de fleste europeiske land, og også i Canada og USA. Prisen ved «Debut International» klaverkonkurranse ga ham muligheten til klaverdebut i Carnegie Hall i New York City i 2014.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser grunnet smitteverntiltak.

De skal fremføre:

Frédéric Chopins «24 etyder» er å regne som et nærmest ikonisk verk for pianister. I tillegg til ulike tekniske utfordringer, innebygde Chopin musikalske innhold i sine etyder. De er først og fremst skrevet som majestetiske konsertstykker med vekt på musikalske verdier.

Frédéric Chopin: Etyder (utvalg)
Op. 10  Nr. 6 – Ess moll
Op. 10 Nr. 8 – F dur
Op. 10 Nr. 9 – F moll
Op. 10 Nr. 10  – Ass dur
Op. 25 Nr. 6 – Giss moll
Op. 25 Nr. 11 – A moll

CLARINET SONATINA (Joseph Horovitz, 1981)
“Clarinet Sonatina” ble komponert våren 1981 på bestilling fra Gervase de Peyer og Gwenneth Pryor, som også urfremførte stykket i Wigmore Hall, London 12.mai 1981.

“Clarinet Sonatina” er et muntert stykke, det harmoniske senter er tydelig tonalt, og som mye annet komponert av Horovitz på denne tiden; influert av jazz og populærmusikk, både melodisk og rytmisk.

Stykket anses for å være like utfordrende for akkompagnatør som for solist og består av tre satser: 1.Allegro Calmato
2.Lento, quasi Andante
3.Con Brio

SONATA i f-moll, op.120 no.1 (Johannes Brahms, 1894)
Klarinettsonatene Op. 120, nr.1 og 2 ble skrevet i 1894 og er dedikert til klarinettisten Richard Mühlfeld, som vekket Brahms interesse for klarinettens myke tone og fyldige klang Komponisten hadde på denne tide «pensjonert» seg som komponist, men ble altså så inspirert av Mühlfeld og klarinetten at han tok pennen fatt igjen. Dette var noen av de siste kammerstykkene Brahms skrev før sin død og de to klarinettsonatene regnes blant de store mesterverk i klarinettrepertoaret.

Sonaten består av fire satser:
1.Allegro Apassionata
2.Andante un poco adagio