Greg Niemczuk – Polsk Chopin-mester

Kjøp billett

Torsdag 21. april kl. 19:00
Teatersalen

PRIS:
fra 150,- til 300,-

ARRANGØR:
Askim Kulturhus

SNACKS & DRIKKE:

KJØP

Greg Niemczuk – Polsk Chopin-mester

Kjære publikum! Grunnet den usikre smittesituasjonen rundt Covid 19 og de nasjonale føringene blir konserten «Greg Niemczuk – Polsk Chopin-mester» søndag 11. april flyttet. Konserten er nå flyttet et helt år frem i tid og ny dato er torsdag 21. april kl 19.00 2022.

Har du kjøpt billetter gjelder de da for ny konsertdag med samme seteplassering. Vi ser alle frem mot en lysere tid med en helt normal hverdag – alt godt! 

Polsk Chopin-mester i Askim kulturhus 

Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen.

Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia. 

I 2010 vant han 1. pris i den prestisjetunge nasjonale Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister. 

Greg Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han har gjestet i Norge hvert år siden 2010 og holdt konserter i mer enn 30 kulturhus rundt i Norge. 

Konserten i  Askim kulturhus har fått tittelen ”Chopin i ord og toner”. Greg Niemczuk vil under konserten gi til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente valsene, masurkaene, nokturnene, etydene og polonesene av Frédéric Chopin. Som polsk Chopin-mester er det alltid en helt spesiell glede for ham å formidle sin landsmanns musikk i utlandet. Kveldens krevende program vil til fulle viser Greg Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes særegenhet og følelsesmessige dybde. 

Greg Niemczuk er ikke bare en eminent pianist, han er også en unik pedagog og kåsør og har holdt mesterklasser mange kulturskoler i Norge og ved Universitetet i Kristiansand og ved Norges Musikkhøgskole. Som alltid når han konserterer, vil han også denne gangen fortelle om den musikken han skal fremføre. Dette gjør en konsert med Greg Niemczuk til en helt spesiell og givende opplevelse.

1. avdeling

Polonese A-dur Op. 40 Nr. 1 “Militærpolonesen”

2 nocturner: b-moll Op. 9 nr. 1 – Ess-dur Op. 9 Nr. 2

2 etyder fra Op. 10: Nr. 1 C-dur og nr. 12 c-moll  “Revolusjonsetyden”

Nocturne c-moll Op. 48 nr. 2

Scherzo nr. 2 b-moll Op. 31

 Pause 15 minutter

2. avdeling

Fantasi impromptu ciss-moll Op. 66

Ballade nr. 1 g-moll op. 23 (Spilt av Herman Christoffersen)

3 Mazurkaer Op. 50:

        Nr. 1 G-dur. Nr. 2 Ass-dur. Nr. 3 ciss-moll.

3 Grand Valses Brillantes Op. 34:

Nr. 1 Ass-dur, nr. 2 a-moll og nr. 3 F-dur

Polonese g-moll

Polonese Ass-dur Op. 53 nr. 6 “Den heroiske”

2 a-moll og nr. 3 F-dur     

Polonese g-moll     

Polonese Ass-dur Op. 53 nr. 6 “Den heroiske”