En hyllest til Bjørn Afzelius

Kjøp billett

Lørdag 19. juni kl. 20:00
Kafeen

PRIS:
330,-

ARRANGØR:
Askim Kulturhus

En hyllest til Bjørn Afzelius

Kjære publikum! Gitt de restriksjoner som er pålagt av myndighetene har vi vært nødt til å flytte konserten «En hyllest til Bjørn Afzelius». Billettene du har kjøpt, gjelder nå for den nye datoen, lørdag 19. juni kl. 20.00. Vi beklager de ulempene dette medfører for dere, og ber om forståelse for at dette er en situasjon helt utenfor vår kontroll. Mvh Askim kulturhus 

«Elvis fikk meg til å synge, The Beatles til å spille gitar og Bob Dylan til å bry meg om tekstene i musikken», skrev Björn Afzelius i sine biografier. Som en av Sveriges mest populære musikere på 1970- og 1980-tallet, bl.a. sammen med Mikael Wiehe i Hoola Bandoola Band, gjorde Afzelius seg bemerket med samfunnskritiske tekster og stort politisk engasjement.Tekstene er like aktuelle nu som da, og med en stor porsjon humor og gode anekdoter, som delvis i latterkrampe setter et historisk perspektiv over Nordisk visebølge generelt, så får du en stor opplevelse.

Konserten spenner fra det fineste og mest varsomme til det som
skaper rom for allsang og en god latter.

I 2019 er det 20 år siden Björn Afzelius måtte gi tapt for
kreften, kun 52 år gammel. Peter Wemö leder en konserthyllest til den folkekjære artisten, og med seg har han Stine Solberg Løvdal.

Peter Wemö er svensk kulturarbeider som har gjort nordmann av
seg, og som er en av de store tradisjonsbærerne av svenske og nordiske viser.

Med røtter i svensk jord og oppvekst bare et steinkast fra havet, oppflasket på Taube, Adolphson og Vreeswijk, har viseskatten spilt en stor rolle for hvordan han selv har valgt å tonesette, tolke og skape sin egen musikk.

Tredve år på nordiske scener og tretten år som programvert og
produsent i Sveriges Radio har gitt ham et hav av anekdoter å øse av. Resultatet er en kombinasjon av fortellinger, varme, humor og musikk.

Stine Solberg Løvdal er en erfaren sanger som er mest kjent som
en av pikene i Grunnesund Pikekor. Sammen utgjør de en habil underholderduo med mange strenger å spille på.